מתכון מענג עם שוקולד לבן

מתכון מענג עם שוקולד לבן

רוצים ליהנות מהפינוק המושלם? מחפשים אחר קינוח מטריף שכולם אוהבים? בשורות הבאות תוכלו למצוא מתכון מענג להכנת עוגת גבינה המשלבת בתוכה שלושה סוגי שוקולד, מריר, לבן ושוקולד חלב. נשמע מגרה? בואו נתחיל…

העוגה החלומית שלפניכם מורכבת משלוש שכבות: שכבת הבסיס, שכבת גנאש שוקולד ושכבת גבינה עם שוקולד לבן טעים ומענג. לצורך הכנת הבסיס הכינו מראש את המצרכים הבאים: ביצה, חצי כפית של תמצית וניל, רבע כוס סוכר, חלמון ביצה, 100 גרם חמאה מומסת, 4 כפות קמח לבן וכף גדושה של שקד טבעי טחון. להכנת שכבת הגנאש הכינו מראש את המצרכים הבאים: 100 גרם שוקולד לבן, 100 שוקולד חלב, 100 גרם שוקולד מריר  ו-350 מיליגרם של שמנת מתוקה. לשכבת הגבינה והשוקולד הלבן הכינו מראש את המצרכים הבאים: רבע כוס שמנת מתוקה, 15 גרם חמאה, 100 גרם שוקולד לבן, 100 גרם גבינה לבנה 5%, 100 גרם גבינת נפוליאון, 5 גרם ג'לטין ורבע כוס אבקת סור.

אופן ההכנה

לצורך הכנת הבסיס הקציפו את הביצה יחד עם החלמון, תמצית הוניל והסוכרים. לאחר מכן הוסיפו את החמאה המומסת ומייד לאחר שיצרתם לעצמכם תערובת אחידה שלבו את הקמח והשקדים. העבירו את התערובת לתבנית אפייה עגולה, והביאו לאפייה של 15 דקות לערך. לאחר מכן צננו את הבסיס. לצורך הכנת שכבת הגנאש, המיסו את השוקולדים באופן חלקי, הרתיחו שמנת מתוקה והוסיפו את תערובת השוקולד. בשלב זה אתם יכולים לעשות שימוש בכל שוקולד אהוב עליכם, לרבות, חטיפי שוקולד כיף כף מענגים. ערבבו את התערובת באמצעות מוט בלנדר, וזאת עד לקבלת תערובת אחידה. צקו כמחצית מהתערובת על גבי הבסיס האפוי, ואת החצי השני הכניסו להקפאה (נעשה בו שימוש עוד כמה רגעים). הקפיאו את הבסיס עם שכבת הגנאש למשך כשעה לערך.

הגענו לשכבה האחרונה של העוגה המופלאה שלנו, ולצורך הכנתה הקפידו על הפעולות הבאות: הרתיחו שמנת מתוקה, צקו את השוקולד והוסיפו חמאה, חממו את הג'לטין במיקרוגל למשך מספר שניות ולאחר מכן הוסיפו אותו לתערובת. במקביל, ערבבו את הגבינות ביחד עם הסוכר ולאחר שיצרתם תערובת אחידה העבירו הכול לתערובת השוקולד. הקציפו שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם סמיך והעבירו אותו לתערובת. הוציאו את שתי השכבות מהמקפיא וצקו את התערובת שיצרתם על גבי שכבת הגנאש. החזירו למקפיא למשך כשעה. במקביל, הוציאו את מחצית הגנאש שהקפאנו, והקציפו אותה ביחד שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם הניתן לזילוף. זלפו את המרקם בעזרת שקית זילוף על גבי השכבות הקיימות והרי לכם עוגה חלומית שכולם ירצו לקחת ממנה הרבה יותר מחלק אחד…

 

Bookmark and Share